1 KASIM SEÇİMLERİ VE TESLİMİYETE HAYIR, DİRENİŞE DEVAM

Yayınlandı: Ocak 17, 2016 / MAKALELER

49

İki, gün içinde normale dönüp sanki hiçbir şey olmamış gibi davranan kimi muhalefet ve yanlıları kurulacak akp hükümetinin anlaşılan şimdiden ortaklarından galiba.

Reyhanlı katliamında, Taksim gezi katliamında, “katil var”, 17/25 Aralık operasyonunda “hırsız var” denildiğinde “hükümetin yanındayız” denilmeseydi, 1 Kasım seçiminin sonucu bu olmazdı.

“Operasyonlar sürecek” diyenlere verilecek tek cevap milletvekilliğinden istifa edip, dayatılarak yapılan 1 Kasım seçimlerini reddetmektir.

Ülkede seçim yapılır, akp iktidar olur, chp’de genel başkan seçimi yapılır muhalefette kalır. 1 Kasım seçiminden sonrada değişen bir şey yok.

Seçim olur, akp iktidar olur chp’de genel başkan secimi olur ve bu nakarat devam eder.

Doğu petinçek’in “başbakanın yanındayız” demesiyle, akp iktidarını destekleyen diğer çevreler arasında fark yoktur.

Gerici, yobaz olmakla ulusalcı, ergenekoncu olmak arasında fark olmadığını anlama özürlü işbirlikçi sözde sol sizin yerinizde onların yanı.

ergenekoncu, ulusalcı, milliyetçi, ırkçı, faşistlerin hırsızların iktidarı için desteği gerici, yobaz, muhafazakâr, cihatçılardan aynıdır. Muhalefet her iki saflardan da uzak durmalıdır.

Birbirine düşmek ya da birbirini yemek yerine birleşip faşizme, cihada karşı mücadele etmelidir.

İktidar iktidarlığının farkında ve kendi ideolojisi ve politikaları doğrultusunda her türlü çıkar ve menfaati için her şeyi yapıyor ve bu sayede iktidarda kalıyor.

Muhalefet ise kibar, çekingen, utangaç, yarım yamalak, istemeye istemeye en önemlisi de muhalefet sırayla zaman zaman iktidara pas atarak ya da destek olarak yine yeniden iktidar olmasına hizmet etmekten vazgeçsin.

Hem “başkan yaptırmayacağız” deyip, hem de başkanlığa giden yola merdiven olmak, hırsızdan, katilden de beter kahpe olmaktır.

İktidar olmakla muhalefet olmak arasındaki fark, muhalefetin iktidara karşı mücadele etmesidir, muhalefet iktidarın yandaşı olamaz, iktidara yandaş olan muhalefete muhalefet denmez, işbirlikçi denir.

İstifa etmeyen muhalefet, hükümet kurulduğu andan itibaren, hükümet ortağıdır.

“herkes halinden memnun” diyenlere inat, inadına direniş, inadına faşizme karşı mücadeleye devam.

Katledilen hiç bir yoldaşımızın, arkadaşımızın, dostumuzun bize bıraktığı faşizme karşı mücadele bayrağını yere düşürmeyeceğiz.

Tek elimiz, tek kolumuz, tek bacağımız, tek gözümüzde kalsa, soluğumuzun yarısı da olmasa, yarımda kalsak sonuna kadar faşizme karşı mücadele edeceğiz.

faşizme karşı mücadelede yorulanlar gölge etmesinler başka bir şey istemiyoruz. faşizm karşısında yılgınlaşanlar bizden uzak dursun.

HASAN HÜSEYİN BEYDİL

Yorum bırakın